Cursussen

Mandala cursus

Op donderdag 22 september begint de mandala cursus voor beginners. Stap voor stap leer je hoe je een mandala maakt. De cursus bestaat uit zes lessen van twee uur.

Cursusdata: 22 sept., 13 okt., 27 okt., 10 nov., 24 nov., 8 dec.Aantal deelnemers: Maximaal 8 deelnemers

Kosten
120
voor 6 lessen
Aanmelden voor deze cursus

Holistische tekenlessen voor kinderen

Na de herfstvakantie beginnen de tekenlessen voor kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan (wel komen er dit jaar nog een paar korte cursussen voor kinderen). De tekenlessen worden één keer in de twee weken op woensdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur gegeven. Vermeld bij de aanmelding je naam, leeftijd, e-mailadres. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk een bevestiging. Wees er op tijd bij want vol is vol!

Aantal deelnemers: Maximaal 8 deelnemers
Bijzonderheden: Het bedrag overmaken vóór de eerste les op rekeningnummer NL29 INGB 0753 4222 63 o.v.v. tekenlessen en de naam

Kosten
125
voor 10 lessen
Aanmelden voor deze cursus

Holistische tekenlessen voor volwassenen

Op 24 oktober, één keer in de twee weken, beginnen de tekenlessen voor volwassenen. De lessen beginnen om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur. Vermeld bij de aanmelding je naam en e-mailadres, je krijgt dan zo snel mogelijk een bevestiging.

Aantal deelnemers: Maximaal 8 deelnemers
Bijzonderheden: Het bedrag overmaken vóór de eerste les op rekeningnummer NL29 INGB 0753 4222 63 o.v.v. tekenlessen en de naam.

Kosten
150
voor 10 lessen
Aanmelden voor deze cursus

Kunstlessen voor leerkrachten

Friederich Hundertwasser, Wassily Kandinsky, Paul Klee, Keith Haring, Karel Appel, Joan Miró, Henri Matisse, Amedeo Modigliani.

In acht lessen van 2 uur leer je deze kunstenaars kennen en hoe je deze lessen aan je groep kunt geven. Je leert de techniek en krijgt handige tips zodat de les gemakkelijk te geven is. Tekenen, schilderen, plakken, knippen en vooral genieten.

Aantal deelnemers: Maximaal 8
Bijzonderheden: Geschikt voor elke groep!
8 lessen van 2 uur.

Kosten
Prijs op aanvraag
Aanmelden voor deze cursus

6 lessen voor leerkrachten

In zes lessen leer je de beginselen van de Tekentaal.
- Wat is Tekentaal en hoe werkt het?
- Wat betekent het als een kind geen oren tekent of geen handen?
- En waarom tekent een kind een bepaald iets steeds maar weer?
- Wat wil het kind je daarmee vertellen?
- Hoe bevraag je een kind over zijn tekening?
- En wat voor vervolgopdracht geef je?

In de lessen wordt er aandacht besteed aan de ontwikkeling van de kindertekening in het algemeen, en aan hoe je het tekenen in kunt zetten bij angst, boosheid, verdriet, faalangst, pestgedrag enz. Je krijgt informatie en gaat zelf aan het tekenen met verschillende materialen en technieken om te ervaren hoe het werkt en vooral hoe het voelt.

Aantal deelnemers: Maximaal 8
Bijzonderheden: Deze cursus kan ook aangeboden worden in twee studiedagen ( 2 x 6 uur).

Kosten
Prijs op aanvraag
Aanmelden voor deze cursus

8 tekentechnieklessen voor leerkrachten

In acht lessen leer je 50 technieken die je kunt gebruiken in je groep. Ecoline, houtskool, verf, pastelkrijt, oliepastel enz. Je maakt handige kaartjes met alle technieken plus de beschrijving. Door het zelf te doen en te ervaren kun je het makkelijker toepassen.
Kosten
Prijs op aanvraag
Aanmelden voor deze cursus

Burn out-cursus

Burn-out wordt ook wel het Emotional Exhaustion Syndrome genoemd. Burn-out is een stoornis die wordt gekenmerkt door gevoelens van uitputting. Burn-out ontstaat vaak na een periode van extreme stress, na zeer ingrijpende gebeurtenissen of gebeurtenissen die kort na elkaar hebben plaats gevonden, zonder dat er een fase van herstel heeft kunnen optreden. Mensen die aan een burn-out lijden hebben vaak de neiging om in periodes van stress juist door te gaan en onvoldoende aandacht aan zich zelf te besteden. En daar gaan we in deze cursus iets aan doen!

In zes lessen van twee uur gaan we met verschillende thema’s aan het werk.

Golven (laat je maar meevoeren)
Energiemeter (werken, rusten, slapen)
Stromingsbeelden (kom in beweging)
Mandala (binnen en buiten)
De lemniscaat (balans, evenwicht en harmonie)
Collage (waar krijg jij energie van?)
Tijd: 20.00 uur – 22.00 uur.

Kosten
150
Incl. materialen, koffie, thee en iets lekkers.
Aanmelden voor deze cursus

SoulCollage®

Wat is SoulCollage®?
SoulCollage® is een intuïtieve en creatieve manier om persoonlijke kaarten te maken die je helpen in contact te komen met je essentie en met alle aspecten die deel uitmaken van wie jij bent. De kaarten geven je inzicht. Het is makkelijk, heel leuk en het werkt absoluut verslavend!

Hoe gaat SoulCollage® in zijn werk?
Je begint met het maken van kaarten. Je kiest plaatjes uit mooie tijdschriften die je aanspreken. Door de afbeeldingen uit te scheuren of te knippen en op stevige kartonnen kaarten te plakken ontstaat er een collage. Vervolgens leer je hoe je de kaart kunt “lezen”, wat tot inzichten en antwoorden leidt.

Wanneer je een kaartenverzameling hebt opgebouwd kun je een reading voor jezelf doen.
Je kan ook een kaart voor de dag trekken.

Seena B. Frost is de grondlegster van SoulCollage®
Meer over SoulCollage® is te vinden op www.soulcollage.nl en www.soulcollage.com

Kosten
Prijs op aanvraag
Aanmelden voor deze cursus